Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1
Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1

Ügyfélszolgálat

(70) 339-8676

Cikkek

itt a tavasz!

 

Megérkezett. Hozza nekünk a meleget, a színeket, az illatokat, a feltöltődést. Azért, hogy teret adjunk neki, kitakarítjuk a lakást, kidobjuk a lomokat, rendezzük a kertet. Tehát dolgozunk is vele - érte. Ez így van rendjén.

A pakolások, cipekedés, kertgondozás azonban sokaknál a munka végeztével fájdalmakkal jár. Azért, hogy ezt elkerüljük, megelőzzük, nézzük, miként végezzük ezeket a feladatokat, hogy gerincünket (derekunkat többnyire) megkíméljük.

Akár kerti munkáról, akár porszívózásról van szó, igyekezzünk a hosszabb nyelű eszközöket választani és a munkát egyenes felsőtesttel végezni. Rossz szokásunk, mindezt előrehajolva tenni.

A levágott gallyak összeszedésénél, vagy a lomok pakolásánál inkább a térdünket hajlítsuk, a felsőtestünk maradjon lehetőleg egyenes. Letérdelhetünk a földre, vagy ráülhetünk egy kis sámlira, ha a munka azt kívánja, hogy hosszabb ideig a talaj közelében dolgozzunk. Emelésnél is a térdet hajlítsuk elsősorban, majd csak akkor forduljunk a megfelelő irányba, amikor felegyenesedtünk. Az emelés és törzsfordítás egyszerre nagy terhet ró a gerincre.

Ha talicskával dolgozunk, akkor is ugyanez a „szabály”: egyenes törzzsel, a térdet hajlítva fogjuk meg a talicskát és a comb- és farizmok segítségével emeljük meg.

A munkákba ha tehetjük vonjuk be a gyerekeket is. Ők többnyire élvezik az ilyen munkákat és szeretnek segíteni, ráadásként megkímélhetnek bennünket.

Szép tavaszt kívánok Mindenkinek!

Gerincbarát webáruház