Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1
Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1

Ügyfélszolgálat

(70) 339-8676

Cikkek

készülődés

Készülődés az ünnepre

Az ünnepi előkészületekbe szinte mindenki belekezdett már. Idén is van, aki előre dolgozott, és van, aki még csak gondolatban tart a mézeskalácsnál. Sütés, főzés, vásárlás, cipekedés, takarítás, fenyőfa beszerzés – ezek a feladatok várnak minden családra még a szokásos munkák mellett. Ez fárasztó, megterhelő, stresszes is lehet. Azért, hogy ezt elkerüljük, ajánlom, hogy írjuk össze a teendőket, és ha tehetjük, osszuk ki a feladatokat, melybe vonjuk be a nagyobb gyerekeket is. Tegyük meg mindezt magunkra gondolva. Legyünk magunknak olyan fontosak, hogy tudjuk, mi fér bele a terhelhetőségünkbe. Pihenhessünk is, hogy ne leharcoltan álljunk a karácsonyfa alá.

Ez a sok munka fizikailag is megterhelő lehet. Azért, hogy gyermekeinket, unokáinkat felkaphassuk az ünnepen, fontos, hogy a házimunka során is odafigyeljünk magunkra. Az ételek előkészítése során a pultnál végzett munka, a sütőben levő étel ellenőrzése, a cipekedés, a fa megfaragása, a takarítás, mind olyan házimunka, melynél a testtartásra oda kell figyelni. Igyekezzünk egyenes törzzsel, a megfelelő pultmagasságban dolgozni (derékszögben hajlított könyökmagasságnál néhány cm-rel alacsonyabban), hajolás helyett leguggolni vagy térdelni, ha olyan munkánk van, emelésnél a lábakat hajlítani a derekunk helyett.

Erre most nincs energiánk odafigyelni? Ha fontos számunkra, akkor szakítsunk rá időt, mert az egészségünk fontosabb a bejglinél. Ha ” beáll” a derekunk a sok rossz mozdulat miatt, hiába serénykedtünk annyit, kiélvezni az eredményt nem igazán tudnánk…

Békés készülődést kívánok Mindenkinek!

Gerincbarát webáruház