Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1
Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1

Ügyfélszolgálat

(70) 339-8676

Cikkek

változtass szokásaidon

Változtass szokásaidon – tégy egészségedért!

Sokszor hallottam már, ha valakinek fáj a dereka, vagy éppen már diagnosztizált gerincsérve van, hogy arról mesél, rosszul emelt meg valamit, emiatt alakult ki a sérülése.

Azonban az esetek többségében nem az az emelés okozza a sérülést. Az csak a legutolsó hajszál volt.

A fájdalmak, sérülések kialakulásához a hétköznapi tevékenységeink „segítségével” jutunk el: görnyedt ülés étkezés közben, az autóban, munkában, helytelen emelések, alacsony konyhapult…

Ezek hátterében mind-mind egy berögzült szokás áll. Nem figyeljük meg, hogy miként állunk a mosdónál, pedig valószínűleg föléhajolva mossuk a fogunkat, a sok utazást nem bírja a derekunk, de már megszoktuk, gyermekünkhöz mindig lehajolunk, mert csak így tudunk hozzá közelebb kerülni…

Ez a sok-sok apró rossz terhelés - rendszeresen, naponta többször végrehajtva éveken keresztül – okozza az apró és egyre fokozódó sérüléseket, melynél egy nagyobb emelés már csak az utolsó hajszál, ami a komolyabb fájdalmat, károsodást létrehozza.

Mit tehetünk a rossz szokásokkal? Felismerjük őket önmagunk megfigyelésével és gyakoroljuk őket helyesen, mindaddig, míg sikerül rendszeresen, már észrevétlenül helyesen végrehajtani őket. Ehhez figyelem, tudatosság, munka, türelem és kitartás szükséges.

Ehhez igyekszem segítséget nyújtani 2015. január 27-én egy előadással Agárdon, ahol egy napunkat nézzük végig és figyeljük meg, mit hogyan lehetne másképp tenni, hogy megelőzzük a komoly problémák kialakulását.

Gerincbarát webáruház