Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1
Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1

Ügyfélszolgálat

(70) 339-8676

A gerincsérv kialakulása

gerincsérv kialakulása

Cikkek

Dr. Gőgh Edit
A lumbágó, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden 3-4-dik embert érintő ...
Szabó Szilvia
A jóga és a gerinc kapcsolatáról indul egy cikksorozat, melynek segítségével megismerkedünk a jóga v...
Wirth Andrea
Dr. Pellet Sándor ortopéd szakorvos rendszeres és tudományos igényű szűrővizsgálatának eredményei sz...
Varga Terézia
A gerincproblémával küszködők vagy gerincműtéten átesettek számára a legcélzottabb mozgástevékenység...
Kálmán Renáta
A helyes táplálkozás és a kiegyensúlyozott étrend fontos szerepet tölt be szervezetünk egészségi áll...
Dr. Eszes Gabriella
A lumbago a deréktáji gerincből kiinduló, olykor lábujjakig is kisugárzó fájdalom, amelyet hirtelen ...

Lapocka táji fájdalom

A hát, illetve lapocka fájdalom jellegzetes problémája az ülő munkát végző embereknek. Érdemes rá odafigyelni, mert a gyakori hátfájás sok komolyabb gerincbetegség előjele.

 

A legtöbb hátizom a nyakon ered, és a hát egy pontján tapad meg. Ha az ember a fejét ott horja, ahol kell - a gerinc tengelyében - akkor ezeknek az izmoknak nem kell túl sok munkát végezniük. Gyakorlatilag erre valók, ezek között a terhelési viszonyok között érzik jól magukat.

 

Az ülő ember feje azonban a legritkábban van a gerinc tengelyében. Az ülő ember feje előre helyeződik, ettől megnő a teherkar, és a nyakon áthúzódó izmok munkája megsokszorozódik. Ezek az izmok először csak a túlmunka miatt fáradnak el és kezdenek el kellemetlen érzésekkel bombázni minket. Sajnos ők nem tudják úgy letenni a terhet, mint amikor mi leveszünk egy hátizsákot, hiszen a fejünktől nem válhatunk meg...Aztán a folyamatos feszülés miatt elkezdenek zsugorodni, csomósodni, és a funkciójuk erősen romolni kezd.

 

Ez komoly fájdalmat jelenthet az izmok lefutása mentén, vagy a tapadási pontok körül. Ilyenkor jól esik egy masszázs vagy egy izmokat ellazító forró fürdő, de tudnunk kell, hogy hosszú távon ez nem sokat ér. Ha az izom továbbra is túlmunkát kénytelen végezni, akkor újra és újra be fog feszülni, és sajnos túlzott kompressziót gyakorol a szintén rossz tartásban álló csigolya közti ízületekre is, melyek előbb utóbb degeneratív betegségekkel válaszolnak:

• sérv

• kopás

• meszesedés.

 

Ha ilyen fájdalmakat tapasztalunk, akkor tudnunk kell, hogy a mozgásszervrendszerünkben sziréna szólalt meg: át kell alakítani az ülő helyzetünket, és ki kell javítani a tartásunkat. Ennek eszköze a gerinctréning, a gyógytorna, és a Benergo ülőpárnák, melyek kialakítják az ideális terhelési viszonyokat, ezzel megoldják a fájdalmat, és megelőzik a későbbi komolyabb problémákat.

Gerincbarát webáruház

Benergo gerincpárnák a Duna TV-ben