Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1
Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1

Ügyfélszolgálat

(70) 339-8676

A gerincsérv kialakulása

gerincsérv kialakulása

Cikkek

Dr. Gőgh Edit
A lumbágó, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden 3-4-dik embert érintő ...
Szabó Szilvia
A jóga és a gerinc kapcsolatáról indul egy cikksorozat, melynek segítségével megismerkedünk a jóga v...
Wirth Andrea
Dr. Pellet Sándor ortopéd szakorvos rendszeres és tudományos igényű szűrővizsgálatának eredményei sz...
Varga Terézia
A gerincproblémával küszködők vagy gerincműtéten átesettek számára a legcélzottabb mozgástevékenység...
Kálmán Renáta
A helyes táplálkozás és a kiegyensúlyozott étrend fontos szerepet tölt be szervezetünk egészségi áll...
Dr. Eszes Gabriella
A lumbago a deréktáji gerincből kiinduló, olykor lábujjakig is kisugárzó fájdalom, amelyet hirtelen ...

Alternatív terápia

A degeneratív gerincbetegségek alternatív terápiájának számtalan módja és lehetősége van. Ezek közül több kiemelkedően hasznos lehet, sajnos azonban sok szerencselovag is próbálkozik a haszon reményében a kétes megbízhatóságú módszereivel. Itt azokat az alternatív terápiás formákat soroljuk fel, melyek régóta kipróbáltak, megismételhető eredményeket produkálnak, és szakértő ember kezében igen hasznosak lehetnek a gyógyulást keresők számára.

 

Akupunktúra

 

Az akupunktúra a kínai orvoslás elve szerint működik. Elve, hogy a testben energia kering, ami néhol pang, néha túlteng, ami különféle tüneteket okoz. Az akupunktúra ezeket az energetikai rendellenességeket kezeli, és éri el a beteg jobbulását. Tapasztalatom szerint a porckorongsérves és egyéb gerincbetegségekkel rendelkező embereknek a fájdalom és a gyulladás csökkentésében tud hatékonyan segíteni.

 

Kiropraxis

 

Az kiropraktika az Egyesült Államokból származó manuálterápiás eljárás, melynek célja a gerinc csigolya közti ízületeinek blokkoldása, felszabadítása. Érdekes tény, hogy Amerikában egy kiropraktőr többet tanul anatómiát és radiológiát, mint egy sebész. Ott a társadalombiztosítás fedezi a kiropraktőr orvosok kezeléseit, akik komoly tudományos munkát végeznek, publikálnak és rendszeresen szerveznek konferenciákat. Itthon sajnos rengeteg semmiféle hivatalos végzettséggel nem rendelkező kókler nevezi magát kiropraktőrnek, ezért érdemes alapos körültekintéssel megválasztani, hogy kihez fordul az ember.

 

Manuálterápia

 

Link a manuálos topicra.


Reiki, prána nadi, bioenergia

 

Jelenleg tudományosan még nem lehet bizonyítani ezen gyógymódok hatékonyságát, azt viszont tudjuk, hogy káros hatásai nem lehetnek, ezért - ha nem a biztosan ismert hatásmechanizmusú kezelések helyett, hanem mellett végezzük - akkor nem veszíthetünk velük.

Gerincbarát webáruház

Benergo gerincpárnák a Duna TV-ben