Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1
Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1

Ügyfélszolgálat

(70) 339-8676

A gerincsérv kialakulása

gerincsérv kialakulása

Cikkek

Dr. Gőgh Edit
A lumbágó, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden 3-4-dik embert érintő ...
Szabó Szilvia
A jóga és a gerinc kapcsolatáról indul egy cikksorozat, melynek segítségével megismerkedünk a jóga v...
Wirth Andrea
Dr. Pellet Sándor ortopéd szakorvos rendszeres és tudományos igényű szűrővizsgálatának eredményei sz...
Varga Terézia
A gerincproblémával küszködők vagy gerincműtéten átesettek számára a legcélzottabb mozgástevékenység...
Kálmán Renáta
A helyes táplálkozás és a kiegyensúlyozott étrend fontos szerepet tölt be szervezetünk egészségi áll...
Dr. Eszes Gabriella
A lumbago a deréktáji gerincből kiinduló, olykor lábujjakig is kisugárzó fájdalom, amelyet hirtelen ...

Gerincbetegségek lelki eredete

kalman-renata

 

Kálmán Renáta

táplálkozási és kineziológiai tanácsadó
www.lettudatos.com

 

A betegségek, fizikai problémák nem önmagukban, ok nélkül alakulnak ki, hanem lelki hátterük is van, mely azt jelzi, hogy megbomlott a szervezet egyensúlyi állapota. A problémák kezelésében akkor érünk el valódi eredményt, ha több síkon közelítünk hozzájuk, a test és a lélek szintjén is. Tehát nem állunk meg csupán a tüneti kezelésnél, hanem továbbmegyünk az ok-okozati szintre.

 

A teljes gyógyuláshoz elengedhetetlenül fontos a lelki okok feltárása, hiszen ennek hiányában csupán visszakerülünk abba a régi állapotba, ahol az adott betegség kialakult. A valódi cél tehát az, hogy felismerjük azt az okot, amiért a probléma kialakult és változtassunk rajta.

 

Kineziológia – stresszoldó módszer

 

A kineziológia egy nagyon hatékony alternatív módszer, mely a problémák lelki hátterét kutatja. Fényt derít a betegségek, problémák rejtett okára, eredetére, segít felismertetni, hogy mi alakította ki bennünk a megjelent tüneteket. A kineziológiai oldás során egyensúlyi állapotba kerülünk, képesek leszünk felismerni helyzetünk tanulságait, döntést hozni, és ezáltal változtatni életünkön. A módszer életünk különböző területein hatékonyan segíti elő a problémák megoldását.


Testtérkép

 

Testünk egy térképhez hasonlatos, ahol minden szervnek meg van a maga területe. Ugyanígy a betegségeknek, testi tüneteknek, a jelentkező fájdalomnak is meg van a jelentésük, hogy miért éppen az adott területen alakultak ki.

 

Mozgásszervi panaszok

 

A mozgásszervi betegségek egyre szélesebb néptömegeket érintenek, vagyis a népbetegségek közé tartoznak. A kialakult problémákhoz a következő lelki okok társíthatók:

 

  • Csontritkulás

A csontritkulás lelki okának a motiváció hiányát tartják, azt, hogy az illető nem érzi hasznosnak magát. Lényeges, hogy életünk egésze során legyenek céljaink, működjön bennünk motivációs erő a tettekre, az aktív tevékenységre.

 

  • Csontsérülések

A csontsérülés, ficam, vagy törés erős figyelmeztető jel, mely általában olyankor jelentkezik, ha egy helyzet nem hoz elégedettséget, ha már elegünk van belőle, és lépnünk kellene abból, de mi mégis kitartunk benne. Felhívhatják figyelmünket arra, hogy más úton kellene járnunk, illetve hogy változtatnunk kellene felfogásunkon, hozzáállásunkon.

 

  • Ízületi betegségek

Az ízületek a csontok kapcsolódásáért felelősek. Az ízületi problémák másokhoz való kapcsolódásunkat, emberi kapcsolataink milyenségét mutathatják meg.

 

  • Sérv

A sérv megerőltetést jelez. Saját határaink, képességeink túllépését, amikor nem hagyunk elegendő időt és pihenést önmagunknak. Figyelmen kívül hagyjuk a szervezet megfelelő váltakozását: aktív és passzív időszak, munka és pihenés terén.

 

  • Gerincferdülés

A túlzott megfelelni akarást tükrözi. Feszített tempót diktálunk magunknak, hogy maximálisan teljesítsünk, és megfeleljünk mások elvárásainak. Saját kívánalmainkat, vágyainkat pedig elfojtjuk.

 

A hagyományos orvoslás is egyre inkább elismeri, hogy a betegségeknek pszichés vonatkozása is van, melyek felderítése és kezelése (pl. kineziológiával) nagyban elősegíti a gyógyulást.

Kálmán Renáta

Gerincbarát webáruház

Benergo gerincpárnák a Duna TV-ben