Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1
Minőségi gerincpárnák görnyedés ellen
szeptember1

Ügyfélszolgálat

(70) 339-8676

A gerincsérv kialakulása

gerincsérv kialakulása

Cikkek

Dr. Gőgh Edit
A lumbágó, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden 3-4-dik embert érintő ...
Szabó Szilvia
A jóga és a gerinc kapcsolatáról indul egy cikksorozat, melynek segítségével megismerkedünk a jóga v...
Wirth Andrea
Dr. Pellet Sándor ortopéd szakorvos rendszeres és tudományos igényű szűrővizsgálatának eredményei sz...
Varga Terézia
A gerincproblémával küszködők vagy gerincműtéten átesettek számára a legcélzottabb mozgástevékenység...
Kálmán Renáta
A helyes táplálkozás és a kiegyensúlyozott étrend fontos szerepet tölt be szervezetünk egészségi áll...
Dr. Eszes Gabriella
A lumbago a deréktáji gerincből kiinduló, olykor lábujjakig is kisugárzó fájdalom, amelyet hirtelen ...

Masszázs

A gerinc modern embert érintő betegségeinek a többsége a porckorong túlterhelésének a következténben alakul ki. Ha a porckorong degenerálódik -. akár sérvesedik, akár vizet veszít- egy jellegzetes reflexkör indul el:

 

Az érintett szegment felett húzódó mély hátizmok megfeszülnek.Ennek következtében nő a kompresszió a szegmentben, ami hosszú távon a porckorong gyorsabb, és további degenerációját váltja ki. Ezáltal fokozódik a fájdalom, ami újabb feszültséget, és még nagyon nyomásfokozódást vált ki. Sajnos az izom tartósan összehúzott állapota további fájdalmakat eredményez: romlik az anyagcsere, és egy izomláz szerű állapot alakul ki a hátizmokban,ami nyomásérzékenységgel, hosszú távon a rossz anyagcsere miatt gyengüléssel, ami a támasztófunkció csökkenése miatt további degenerációval jár.
Ez a jellegzetes ördögi kör ( circulus vitiosus) a gerinc tönkremenetelének és fájdalmassá válásának a folyamata , melyet a masszázs a következő módon tud jótékonyan befolyásolni.
.
IDE A KÖR ÁBRÁJA...

 

Masszázs hatására a bőr alatt vérbőség keletkezik, a hátizmokhőmérséklete emelkedik. A fogások alkalmazása hozzájárul a szövetek jobb tápanyagellátásához, élénkül a sejtek anyagcseréje. 

 

Fokozódik a vérkeringés a megfeszült, csökkent anyagcseréjű izmokban. Fokozódik a nyirokkeringés, keringés fokozódása mellett javul az anyagcsere, fokozódik a kiválasztás és ezáltal a salakanyagok elszállítása. Ez csökkenti a spazmusos izom túnusát, ami az érintett két csigolya közti nyomást is csökkentheti, így megtörik a jellegzetes circulus vitiosus, és könnyebbé válik a sérv érdemi terápiája.

 

 

Fontos tehát a masszázst a helyén kezelnünk: egy nagyon hatásos mechanoterápiás eljártás, ami sokat segíthet a tünetek csökkentésében, de a degeneratív gerincbetegséget önmagában nem képes megoldani.

 

A masszázs a fentieken túl hatással van az idegrendszerre is. Erős ingerlő fogások alkalmazása serkentő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. A nyugtató hatású fogások a test elernyedését, pihenését segítik elő. A jellegzetesn túlhajott, stresszel teli életet élő gerincbeteg emberek számára ez önmagában terápiás hatású lehet.

Gerincbarát webáruház

Benergo gerincpárnák a Duna TV-ben